Saffraan risotto

Risotto heb je in veel verschillende varianten. Risotto is opzich al een feest, maar als je het combineert met het rode goud, saffraan, heb je een ware sensatie. Met deze saffraan risotto gooi je gegarandeerd hoge ogen. Verwen jezelf daarom eens met dit pareltje uit de Italiaanse keuken. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 900 ml (groente)bouillon
  • 100 ml (droge) witte wijn
  • 25 saffraan draadjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine bospeen of winterwortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 el bieslook
  • 300 gram Carnaroli of Arborio rijst
  • 1 eetlepel roomboter
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
Bereiding

Start met het maken van de bouillon. Neem een glas en vul een glas met een deel van de warme bouillon. Voeg de saffraandraadjes toe. Roer even door en zet apart om te weken. De rest van de bouillon gebruik je later.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schap de wortel en snijd deze brunoise in kleine blokjes van 0.5×0.5cm.
Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak zacht en lichtbruin 3-4 minuten. Voeg de rijst toe en bak, al roerende, een paar minuten mee.

Voeg de wijn toe en laat deze, al roerende, absorberen.

Draai nu het vuur iets lager en voeg het kopje saffraandraadjes weer bij de rest van de bouillon. Voeg vervolgens steeds één soep-opscheplepel met bouillon toe aan de rijst. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt.

Herhaal dit proces tot alle bouillon is opgenomen. Let op, het is belangrijk om een houten lepel te gebruiken zodat je de rijstkorrels niet kapot maakt. Zo voorkom je dat je een rijstepap krijgt.

Nadat alle bouillon is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Voeg de boter en, naar smaak, Parmezaanse kaas toe. Roer de risotto even goed door en laat daarna 2-3 minuten rusten met de deksel op de pan.

Schep de saffraan risotto in diepe borden en maak af met wat versgemalen peper.

Saffraan risotto

Eet smakelijk!

Dit heerlijke recept kun je, zoals afgebeeld, serveren met gemarineerde zalm en gegrilde groene asperges.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *