Gegrilde groene asperges met zoete aardappelpuree

Gegrilde groene asperges met zoete aardappelpuree

5
(1)

Het weekend staat weer voor de deur. Voor veel mensen is dit de uitgelezen kans om helemaal los te gaan in de keuken. Hoewel de asperge een seizoensgroente is, is de groene asperge het hele jaar verkrijgbaar. Hieronder een makkelijk recept om de asperges het middelpunt te laten zijn van een heerlijke maaltijd. Op de foto opgediend met zoete aardappelpuree en zalm. Dus zet jij dit weekend dit pareltje op tafel??

Ingredi├źnten

 • 4 mooie stukken zalm

Asperges

 • 600 gram groene asperges,
 • scheutje olijfolie
 • 1 teentje knoflook, uitgeperst
 • 1 tl peterselie
 • 1 tl oregano
 • 1 tl bieslook
 • 1 tl tijm
 • peper en zout
 • partjes citroen

Aardappelpuree

 • 4 flinke zoete aardappelen
 • 25 gram boter
 • 1,5 dl melk
 • zout

Bereiding

Je hoeft groene asperges niet te schillen dus je kan er meteen mee aan de slag. Was de asperges en snijdt ongeveer 3 cm van de onderkant af. Dit gedeelte is houterig en smaakt niet lekker. Leg de asperges in een schaaltje en verdeel hierover de kruiden, wat citroensap en de knoflook. besprenkel het geheel met wat olijfolie en dek af. Laat het geheel even lekker staan.

Schil de zoete aardappelen en breng water met ruim zout aan de kook. Snijdt de aardappelen in stukken en laat ze in 15 a 20 minuten gaar en zacht koken.

Zodra de aardappelen gaar zijn kunnen ze afgegoten worden. Gebruik hiervoor een vergiet. Dan weet je zeker dat al het vocht uit de pan is. Doe de stukken aardappel dan weer terug in de pan. Voeg de boter en de melk bij de aardappelen. Stamp de aardappelen met de stamper tot een fijne puree. Breng als laatste de puree op smaak met wat zeezout.

Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.

Bak nu ook ze zalm lekker op de huid, eventueel kort omdraaien voor de goudbruine kleur en bestrooi met wat zout en peper.

Haal de asperges uit de pan. Serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.