Bourgondisch kippannetje

Bourgondisch kippannetje

4.8
(4)

Een aantal jaren geleden kwam ik dit recept tegen in een kookboekje van Xenos. Nu ben ik er nog steeds verzot op. Te lekker om niet te delen. De pannetjes zijn uiteraard nog te koop dus twijfel niet langer en verwen jezelf met dit heerlijke recept! Heerlijk met gebakken krieltjes en aspergebroccoli.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 500 gr kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikjes tomatenpuree (`a 70 gr)
  • 2 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 3 el olijven (optioneel)
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes uit.

Voeg de kipfilet toe en bak het vlees bruin aan en bak de ui en de knoflook daarna nog 1 minuut mee.
Schep er de tomatenpuree en de bloem door en bak het geheel nog 1 minuut.

Schenk de wijn al roerend in de pan. Neem de pan van het vuur en voeg de olijven en de kruiden met peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de kippenstoof over 4 pannetjes. Leg de deksels op de pannetjes.
Stoof de kippenpannetjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten verder gaar.


Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.8 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

2 gedachtes over “Bourgondisch kippannetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.