Bananensoezen

Bananensoezen

4.8
(5)

Soms verdien je een lekker tussendoortje. Weet je nog niet waar je zin in hebt? Probeer dan eens deze overheerlijke bananensoezen. Onderstaand recept is voor ongeveer 8 grote soezen.

Ingredi├źnten

Soezen

 • 100 ml melk
 • 100 ml water
 • 100 g boter
 • snufje zout
 • 100 g bloem
 • 3 eieren

Vulling

 • 525 ml melk
 • 0,5 vanillestokje
 • 2 eidooiers
 • 100┬ág suiker
 • 45 g ma├»zena
 • 250 ml slagroom
 • 3 bananen

Glazuur

 • 1 eiwit
 • gele voedingskleurstof
 • 225 g poedersuiker
 • 50 g pure chocolade

Bereiding

Soezen

Doe de melk, het water, de boter en het zout in een pan. Breng dit langzaam aan de kook. Als de boter gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Voeg de bloem in een keer toe. Roer het mengsel door, zodat alle bloem opgenomen wordt. Zet de pan daarna terug op het vuur en roer het geheel┬á2 tot 3 minuten goed door. Het mengsel vormt vanzelf een bal. Doe het deeg daarna in een kom en roer het even los. Laat het geheel even afkoelen. Roer de eieren nu ├ę├ęn voor ├ę├ęn erdoor.┬áAls het deeg soepel en glad is, kun je soezen gaan spuiten. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spuit met een brede spuitmond 8 langwerpige soezen van 10 tot 12 cm op het bakpapier. Bak de soezen in 25 tot 30 minuten gaar.

Let op! Maak de oven tijdens het bakken niet open. Laat je soezen ook eerst 10 min in de oven afkoelen, voordat je ze eruit haalt.

Vulling

Nu kun je verder met het maken van de vulling. Giet 450 ml melk in een pan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg zowel het merg als het leeggeschraapte stokje toe. Breng het geheel aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur. Dek de pan af met vershoudfolie en laat deze een uur staan.

Zeef de melk daarna en breng het geheel weer aan de kook. Doe de overige 75 ml melk met de suiker en eidooiers (bewaar 1 eiwit voor het glazuur) in een kom en klop dit goed door. Voeg hier de maïzena aan toe en klop het goed door. Voeg de helft van de kokende melk toe aan dit mengsel en roer het weer goed door. Giet dit mengsel daarna bij de overgebleven melk in de pan en breng dit roerend aan de kook. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten al roerend zachtjes doorkoken. Giet het mengsel in een platte schaal en dek deze af met vershoudfolie. De folie moet direct op de room liggen. Laat de room even afkoelen en zet de schaal daarna in de koelkast totdat je het gaat gebruiken. Klop de room nog even door voordat je deze gaat gebruiken.

Klop de slagroom stijf en breng deze op smaak. Plaats ook deze in de koelkast.

Afwerking

Maak nu het glazuur. Klop een eiwit stijf. Voeg hier beetje bij beetje de poedersuiker aan toe en mix dit goed. Voeg daarna gele kleurstof toe, totdat het mengsel de gewenste kleur heeft. Snij de soezen doormidden. Doop de bovenkanten in het glazuur en laat deze op een rooster drogen.

Smelt de chocolade au bain Marie en trek met een vork of een klein spuitzakje (van bakpapier) streepjes over het glazuur. Laat de bovenkanten goed drogen.

Vullen

Snijd de soezen door midden. Vul de onderkant met banketbakkersroom. Snij de bananen in plakjes en leg deze op de banketbakkersroom. Spuit hierop slagroom. Leg de bovenkanten weer op de soezen.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.8 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.