Limburgse aspergesoep

Limburgse aspergesoep 

Het is weer lente. In Limburg betekent dit dat het witte goud weer gestoken kan worden. Dus wat is er dan lekkerder dan een lekkere kop aspergesoep. Geniet snel van deze heerlijke soep voordat het seizoen voorbij is.

Ingredi├źnten┬á

  • 1 kilo witte asperges
  • 2 blokjes (kippen)bouillon
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 50 ml room
  • 1 eigeel
  • peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding 

Start met het schillen van de asperges waarbij je de schil niet mag weggooien.

Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes en doe hier de schillen bij. Laat dit geheel ongeveer een half uur trekken.

Snij in de tussentijd de asperges in stukjes en hou de kopjes apart.

Als de bouillon goed getrokken is zeef je de schillen eruit en vang je de bouillon apart op.

Maak vervolgens een roux door het smelten van de boter en het mengen met de bloem. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe zodat je een mooie gladde soep krijgt.

Voeg de stukjes asperge toe (niet de kopjes) en pureer deze in de soep met een staafmixer. Voeg hierna de kopjes toe en haal de pan van het vuur.

Meng de room met eigeel en voeg dit als allerlaatste toe aan je aspergesoep.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *