Kipsaté met satésaus

Kipsaté met satésaus

4.5
(2)

Wie kent het niet, kipsaté. Maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf te maken? En met een zelfgemaakte satésaus maak je het feestje natuurlijk helemaal compleet. Dus plan je een BBQ, zin om een heerlijke oosterse maaltijd op tafel te zetten of gewoon lekker bij de friet? Met dit recept zit je gebeiteld. Onderstaand recept is uiteraard ook lekker met varkenshaas. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

Kipsaté

 • 600 gr kipfilet (of varkenshaas)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 0,5 tl komijnpoeder
 • 1 tl bruine basterdsuiker
 • 1 tl sambal (oelek)
 • 4 el ketjap manis
 • 1 limoen
 • Satéprikkers

Satésaus

 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • 5 el pindakaas (150 gram)
 • 80 ml kokosmelk
 • 2 el ketjap manis
 • 1 el bruine basterdsuiker
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 scheutje citroensap

Bereiding

Allereerst start je met het snijden van de kip en het voorbereiden van de marinade. Snijdt de kipfilet in blokjes van circa 2 cm. Snipper daarna de ui en hak de knoflook en doe ze in een bakje. Voeg hier vervolgens de kruiden, suiker en ketjap aan toe. Neem de limoen en rasp de schil boven de marinade. Let op dat je de schil niet te diep raspt, het wit in namelijk bitter. Snijdt de limoen vervolgens door en knijp het sap uit de limoen en voeg dit toe aan je marinade. 

Doe de kip bij de marinade en schep het geheel goed door. Dek het bakje af en laat de kip lekker minimaal een uur marineren. Zelf kies ik ervoor om de kip iets langer te laten marineren. Dit komt de smaak en malsheid alleen maar ten goede. 

Terwijl de kip in de marinade staat kun je de satésaus voorbereiden. Start hiervoor met het snipperen van de sjalot. Verhit vervolgens in een pannetje de olie en fruit hierin je gesnipperde sjalot. Als de sjalot glazig ziet voeg je 2 el water toe en de rest van de ingrediënten voor de saus. Roer het geheel tot een mooie saus.

Week de satéprikkers even in water. Dit om verbranden van de prikkers tijdens het grillen te voorkomen. Neem de gemarineerde kipblokjes en rijg aan elk stokje 4 tot 5 stukjes vlees. Neem daarna een grillpan en bak daarin de kipsaté bruin en gaar.  

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Kipsaté met satésaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.