Mexicaanse taco’s

5
(1)

Haal de zomer in huis met deze Mexicaanse taco’s. Met de verse kruidenmix in dit recept heb je grote vrijheid in hoe pittig of mild je jouw taco’s gaat maken. Speel gerust met de verdeling van de hoeveelheden in de mix en maak van deze taco’s jouw eigen fiësta! Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

Kruidenmix

  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout

Taco’s

  • 12 taco schelpen
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 200 gram gesneden ijsbergsla
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 oranje paprika
  • 1 blikje mais à 150 gram
  • 100 gram geraspte kaas, naar keuze
  • 1 ui
Bereiding

Start met het maken van de kruidenmix. Dit is heel eenvoudig. Meng simpelweg alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje of pot en houd deze apart. Deze kruidenmix kun je ook makkelijk, voor een ander moment, bewaren in een jam of weckpot.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cherrytomaten in vieren en de paprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken en snipper de ui fijn.

Verhit wat boter in de pan en fruit de ui aan. Voeg het gehakt toe en kruid het gehakt naar smaak met de kruidenmix. Bak het gehakt rul en goudbruin. Als het gehakt rul is voeg je de paprika en mais toe en verwarm je deze kort mee.

Doe ondertussen de taco’s in een schaal en verwarm ze volgens aanwijzing op de verpakking.

Beleg de verwarmde Mexicaanse taco’s met de ijsbergsla, het gehakt, de cherrytomaten, en de geraspte kaas.

Je kunt er voor kiezen om eventueel nog wat sweet chilisaus over de taco’s te gieten.

Mexicaanse taco's Smakelijk eten!

Kun je geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken? Bekijk dan ook het recept voor Mexicaanse burritos.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.