Een lekker stukje zalm is natuurlijk altijd lekker. Maar als je hem marineert in een balsamico-honingmarinade is het feest compleet. Hierbij een simpel recept waarmee je in een handomdraai een heerlijk stukje zalm op tafel zet. Onderstaand recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- lenteui
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el vloeibare honing
- 1 kl gedroogde oregano
- boter of olijfolie om te bakken
- zout
- peper
Bereiding
Maak eerst de marinade door de olijfolie, balsamicoazijn, honing met peper en zout te mengen. Leg de zalmfilets in de koelkast en laat de zalmfilets zo een uurtje staan.
Na een uur haal je de zalmfilets uit de koelkast en dep je ze even droog met wat keukenpapier. Verhit boter en olijfolie in een koekenpan en bak daarin de zalmfilets op de huid ongeveer 4 minuten. Lepel er tussentijds wat marinade bij.
Snij in de tussentijd de lenteuitjes in ringetjes. Keer de zalmfilets om en voeg de lenteuitjes toe en bak de zalm nog even 3 minuten tot deze gaar is.
Op de foto heb ik de zalm opgediend met risotto en gegrilde groene asperges. Voor het recept van de groene asperges klik hier.

Eet smakelijk!