Er is natuurlijk niets zo leuk als producten uit je eigen tuin te verwerken in een gerecht of saus. Aalbessen zijn ook nog eens erg gezond. Ze zitten vol antioxidanten die zorgen voor een goede ontgifting van het lichaam. Geen aalbessen? Niet getreurd dit recept kan ook gemaakt worden met ander rood fruit. Dus wacht niet langer en geniet van dit heerlijke nieuwe recept! Lekker voor over toetjes, pannenkoeken en meer.
Ingrediënten
- 500 gram rood fruit (aalbessen)
- 150 gram suiker
- 2 dl water
Bereiding
Breng het water aan de kook met de suiker. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is. Laat het niet karameliseren!
Voeg er de rode vruchten (aalbessen) aan toe. Kook kort mee en ten slotte mix en zeef je de coulis.

Tip: Je kunt natuurlijk ook diepvriesfruit gebruiken. Deze hoef je niet te
ontdooien dit is in de hete stroop zo gebeurd.

Eet smakelijk!
Bessen eerst afhalen , keihard drukken om zoveel mogelijk door de zeef te krijgen? Een eerdere ervaring leerde me dat er ontzettend veel in ze zeef blijft zitten. Is dat de derde foto?
Ja dat klopt helemaal! Relatief weinig vrucht en veel schil bij de besjes.