Kip kerrie met ananas

Kip kerrie met ananas

Ben je voor vanavond weer op zoek naar een makkelijke, voedzame en gezonde maaltijd? Probeer dan snel deze kip kerrie. Nee, niet uit een pakje, maar lekker vers! Onderstaand recept is voldoende voor 3 à 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika
  • 4 schijven ananas op sap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1,5 el kerrie
  • 1 el sambal oelek
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 ml water
  • Evt. wat maizena

Bereiding

Allereerst snijd je de kipfilet en paprika in kleine blokjes en verwarm je de olie in een diepe pan of wok.

Fruit de ui met knoflook in de hete olie tot deze lekker bruinig aangebakken zijn. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 1 minuut mee.

Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kerrie en de sambal toe. Bak dit even mee zodat de aroma’s van de kerrie lekker naar boven komen en blus af met ananassap (uit het blikje, gooi het sap dus niet weg).

Voeg de kipfilet toe, crème fraîche en water. Laat het geheel vervolgens ongeveer 15 minuten lekker sudderen tot er een lekkere saus ontstaat. Mocht de saus te dun blijven kun je eventueel een beetje maizena toevoegen. Voeg de laatste minuut de ananas toe in blokjes.

Dien het gerecht op met rijst.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *