Ben je voor vanavond weer op zoek naar een makkelijke, voedzame en gezonde maaltijd? Probeer dan snel deze kip kerrie. Nee, niet uit een pakje, maar lekker vers! Onderstaand recept is voldoende voor 3 à 4 personen.
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 3 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika
- 4 schijven ananas op sap
- 1 kippenbouillonblokje
- 1,5 el kerrie
- 1 el sambal oelek
- 125 gram crème fraîche
- 100 ml water
- Evt. wat maizena
Bereiding
Allereerst snijd je de kipfilet en paprika in kleine blokjes en verwarm je de olie in een diepe pan of wok.
Fruit de ui met knoflook in de hete olie tot deze lekker bruinig aangebakken zijn. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kerrie en de sambal toe. Bak dit even mee zodat de aroma’s van de kerrie lekker naar boven komen en blus af met ananassap (uit het blikje, gooi het sap dus niet weg).
Voeg de kipfilet toe, crème fraîche en water. Laat het geheel vervolgens ongeveer 15 minuten lekker sudderen tot er een lekkere saus ontstaat. Mocht de saus te dun blijven kun je eventueel een beetje maizena toevoegen. Voeg de laatste minuut de ananas toe in blokjes.
Dien het gerecht op met rijst.

Eet smakelijk!
Heerlijk zo zonder pakjes. begrijp ik dat je de kip niet aanbakt maar rauw toevoegt?
Dat klopt inderdaad. De kip gaart in het vocht. Blij dat het recept in de smaak valt. Smakelijk eten!
1 eetlepel sambal?
Moet 1 theelepel zijn denk ik?
Super lekker recept, ik ga het vaker maken😋
Zeker met een eetlepel sambal…
Super lekker recept, ik ga het vaker maken😋
zulk lekker recept zo wil ik er nog wel meer