Champignons a la Grecque

Champignons a la Grecque 

4
(5)

Op zoek naar een heerlijk recept voor bij een buffet of als voorgerecht? Zoek niet verder. Champignons a la Grecque zijn ideaal om te serveren met wat brood. Tevens makelijk om een paar dagen vooraf te maken en te bewaren. Dus ga jij op de Griekse tour? Onderstaand recept is voldoende voor 3 à 4 personen.

Ingrediënten 

  • 250 gram kleine champignons
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 laurierblaadje
  • 1.5 el tomatenpuree
  • 2 el koolzaadolie
  • 100 ml witte wijn (droog)
  • 1 tl heel korianderzaad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/4 citroen
  • peper
  • zout

Bereiding

Maak de champignons schoon en halveer ze. Plet de knoflookteen met het lemmet van je koksmes, pel deze en hak in stukjes.

Snij het sjalotje in stukjes en meng deze met de koolzaadolie, knoflook, tomatenpuree, witte wijn, gedoogde tijm en korianderzaad in een pan. Voeg de champignons, het partje citroen en het blaadje laurier toe en doe de deksel op de pan.

Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag tot middel vuur staan tot de vocht uit de champignons is gekomen en ze helemaal onder staan in de saus.

Breng het geheel verder op smaak met peper en zout en serveer met brood.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.