Lasagne al forno

Lasagne al forno

4.3
(6)

De lasagne is een heerlijk recept uit de Italiaanse keuken. Het is een ovenschotel opgebouwd uit bladen. Niet gek dus dat lasagne al forno bladen uit de oven betekent. Hoewel het gerecht de oorsprong vindt in Itali├ź is lasagne over de hele wereld bekend en geliefd. Er zijn vele varianten voor lasagne te vinden, maar mijn persoonlijke favoriet is de lasagne met spinazie. Dus weet je nog niet wat je vanavond gaat maken?

Ingredi├źnten┬á

  • 350 gram rundergehakt
  • lasagnebladen
  • 450 gram spinazie fijn gehakt
  • 350 ml tomato frito
  • 500 ml melk
  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • oregano
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Bak het gehakt rul en kruid het met wat oregano. Evt kun je aan het gehakt een teentje geperste knoflook toevoegen. Als het gehakt goudbruin is voeg je de tomato frito toe. Schep het geheel even om en laat kort koken. Breng nog extra op smaak door zout en peper toe te voegen.

Maak nu de bechamelsaus. Dit doe je door een roux te maken. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg hier al roerend de bloem aan toe. Goed doorroeren tor het een geheel is. Pas op dat de roux niet aanbrandt of bruin wordt. Als hij zoet begint te ruiken voeg je de melk toe en blijf je roeren tot de saus bindt. Zo ontstaat een gladde bechamelsaus.

Neem een ingevette ovenschaal en giet hierin de helft van de bechamelsaus. Leg hierop wat verse lasagnebladen. Doe hierop de helft van het gehaktmengsel en doe hier over de helft van de spinazie. Bedek dit wederom met bladen en doe hierop de rest van het gehakt en spinazie. Dek wederom af met bladen en giet hierover de overige bechamelsaus.

Bestrooi het geheel met kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 6

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Lasagne al forno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.