Crème brûlée van zongedroogde tomaten

Crème brûlée van zongedroogde tomaten

4.5
(4)

Herleef de smaken van de feestdagen met deze heerlijke hartige crème brûlée van zongedroogde tomaten. Crème brûlée wordt vaak enkel geassocieerd met desserts. Maar deze is er speciaal om de maaltijd te starten. Dus waar wacht je op luid het nieuwe jaar en je maaltijd in met dit heerlijke voorgerecht!

Ingrediënten

  • 90 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 2,5dl room
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 teentje look
  • kurkuma
  • oregano
  • rozemarijn
  • Enkele lepels kristalsuiker

Bereiding

Start met het verwarm van de oven op 180°C.
Laat de tomaatjes uitlekken.
Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles fijn. Voeg de kruiden hierin naar smaak toe.

Breng indien nodig op smaak met wat peper en zout.
Vet vier vuurvaste kommetjes of individuele terrinetjes in met olie en giet het tomatenmengsel erin.

Neem een ovenschaal en giet hierin ongeveer 2 cm water. Plaats de kommetjes in de ovenschaal met water en laat de crème brûlée 20 minuten garen in de oven.

Laat de crème brûlée van zongedroogde tomaten afkoelen. Strooi kristalsuiker op de crème en brand krokant en bruin met de gasbrander.

Eet smakelijk!

Opzoek naar een heerlijke klassieke crème brûlée als nagerecht? Klik dan Hier voor het recept.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.5 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.