Limburgse appelvlaai

Limburgse appelvlaai

4.3
(24)

Het is weer weekend. Voor veel mensen het moment van familiebezoekjes of visite. Ben jij dit weekend de gastheer of gastvrouw? Verras je bezoek dan eens met een lekker stuk gebak bij de koffie. Met deze authentieke Limburgse vlaai zit je geheid gebakken.

Het is een heerlijke traktatie voor je bezoek, of uiteraard voor jezelf.

Geneet van ut maake van dees lekkere Limburgse appelevlaai!

Ingredi├źnten:

  • 400 gr bloem
  • 200 gr witte basterdsuiker┬á
  • 200 gr margarine
  • 1 ei (met melk losroeren, helft bij het beslag)
  • 2 theelepels backin
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 el kaneel
  • ongeveer 6 appels (Boskoop)
  • ┬╝ eetlepel koud bindmiddel
  • paneermeel

Bereiding:

Kneed een deeg van de margarine, bloem, basterdsuiker, backin vanillesuiker en een half ei. (boter eerst klein snijden). Kneed het deeg goed door en vorm er een mooie bol van. Wikkel deze in en bewaar deze in de koelkast, bij voorkeur een nacht.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels, snijd deze in schijfjes endoe er citroensap en kaneel over. Vlaaivorm invetten met boter. Houd ongeveer 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel. Het deeg voor de bodem uitrollen, in de vorm leggen en aandrukken. Gaatjes in de bodem prikken, ┬╝ eetlepel koud bindmiddel en paneermeel erover strooien. De appels over de bodem verdelen. Het deeg voor het deksel uitrollen, op de vlaai leggen en de rand goed aandrukken. Afstrijken met de rest van het geklopte ei en bestrooien met suiker. Bak de vlaai in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Na het bakken even laten rusten en dan op een koude, natte doek zetten, alvorens hem uit de vorm te halen.

Smakelijk eten!

Tip! Gebruik greinsuiker voor op de vlaai. Deze blijft lekker knapperig.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 24

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

2 gedachtes over “Limburgse appelvlaai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.