De vorst is weer ingeslagen en de dagen worden korter. Wat kun je dan beter eten dan een heerlijk gevulde groentensoep. Deze rijkgevulde groentensoep zorgt ervoor dat je met kleine moeite een heerlijke voedzame maaltijd op tafel zet. Heerlijk met een dik gesneden stuk brood!
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 ui
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 aardappel
- sperziebonen
- bladselderij
- 3 (runder)bouillonblokjes
- 80 gr vermicelli
- peper
Bereiding
Start met het schoonmaken van de groenten. Snijdt de groenten in kleinere blokjes en hak de bladselderij.
Neem een soeppan en breng hierin 1,5 water met de bouillonblokjes aan de kook.
Voeg de groenten en de bladselderij toe aan de kokende bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook. laat het vervolgens 5 minuten koken.
Voeg vervolgens de vermicelli toe en laat de soep nog circa 5 a 7 minuten doorkoken.
Breng het geheel nog wat extra op smaak met peper en je soep is klaar om opgediend te worden.
Je kunt ervoor kiezen om soepballetjes of rundvlees toe te voegen aan je soep. Op deze manier krijgt je soep nog een extra bite.

Smakelijk eten!