Gevulde paprika met gehakt en pijnboompitjes

Gevulde paprika met gehakt en pijnboompitjes

De variatiemogelijkheden met paprika’s zijn reuze. Je kunt ze eigenlijk met alles vullen wat je maar kan bedenken. Hierbij een recept voor 2 personen voor gevulde paprika’s met een Italiaans tintje.

Ingredi├źnten

  • olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 300 gr rundergehakt
  • zout en peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels ketchup
  • scheutje worcestersaus
  • 1 ei
  • handje geraspte (belegen) kaas
  • 2 paprika’s

Bereiding
Bak in een koekenpan met een eetlepel olie de fijngesneden sjalot en knoflook aan tot de sjalot zacht is. Voeg ook de pijnboompitjes toe en bak door tot de pijnboompitten iets verkleurd zijn.

Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Meng het sjalotmengsel door het gehakt en voeg naar smaak zout en peper en Italiaanse kruiden toe. Voeg ketchup, worcestersaus, ei en geraspte kaas toe en meng het gehakt (met je handen) goed door.

Je hoeft het gehakt niet eerst te bakken. Het gehakt gaat in de oven en blijft op deze manier veel sappiger.
Snij het kapje van de paprika’s, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier ‘bakjes’ hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrijk het gehakt met een beetje olijfolie.
Bak de gevulde paprika’s ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het gehakt gaar is.

Eet smakelijk!

Tip: Heerlijk met de kruidige aardappeltjes uit de oven! Klik HIER voor het recept!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *