Citroen meringue taartjes

Citroen meringue taartjes

5
(4)

Het is weer een echte bakdag. Weet jij nog niet wat je kan maken? Inspiratieloos? Probeer dan deze overheerlijke citroen meringue taartjes. Gegarandeerd een hit!

Ingrediënten

Lemon curd

  • 2 citroenen
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Bodems

  • 225 gr bloem
  • 160 gr roomboter
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 0,5 losgeklopt ei
  • zout

Topping

  • 200 gr eiwit
  • 75 gr poedersuiker
  • 325 gr kristalsuiker
  • 85 gr water

Bereiding

Allereerst beginnen we met het maken van de lemon curd.

Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. De lemon curd maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.

Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.

Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Zet de lemon curd vervolgens in de koelkast om af te koelen. Als de lemon curd afkoelt zal hij nog wat dikker worden.

Vervolgens gaan we verder met de bodems.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Neem een kom en meng de ingrediënten met een mixer of met de hand tot een bal deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten voordat je verder gaat.

Vet de vormpjes in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed de vormpjes.

De bodems worden blind gebakken. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg een vel bakpapier in de vormpjes waar je de bakbonen op legt. Geen bakbonen in de buurt? Je kunt ook rijst gebruiken als blindbakvulling.

Bak de koekbodempjes op 180 graden. Eerst 20 minuten met blindbakvulling, dan nog 10 minuten zonder deze vulling. Laat de bodempjes goed afkoelen.

Terwijl de bodempjes afkoelen kun je alvast de schuim topping maken.

Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf En voeg de poedersuiker toe. Op het moment dat je de kom kan omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt ben je klaar. Zet de kom apart.

Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en kook tot een siroop van 121 graden. Gebruik om de temperatuur in de gaten te houden een keukenthermometer.

Neem een mixer en giet de siroop langzaam bij het eiwitschuim. Mix het geheel op de hoogste stand goed door tot het geheel koud is.

Nu ben je klaar om de taartjes op te maken.

Neem de afgekoelde bodempjes en vul deze met de afgekoelde lemon curd. Vervolgens spuit je hier mooie toefjes op van het eiwitschuim. Neem vervolgens een gasbrandertje en brand het schuim voorzichtig tot het schuim goudbruin gaat zien. Geen held met een gasbrandertje? Geen probleem zet de taartjes dan heel kort onder de grill van de oven totdat je hetzelfde resultaat hebt bereikt.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Citroen meringue taartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.