Gehaktballen

Gehaktballen

Een van de dingen waar ik echt verzot op ben is een goede gehaktbal. Nu zijn er natuurlijk 101 varianten om een gehaktbal te maken maar er is altijd ruimte voor een extra variant. Makkelijk te maken en vrij basic. Dus wacht niet langer en probeer deze gehaktballen eens! Heerlijk bij de maaltijd of op een broodje met pindasaus en gebakken uitjes.

Ingredi├źnten

  • 1 kg rundergehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 el mosterd
  • 1 el sambal (badjak)
  • 2 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • paneermeel

Bereiding

Neem de prei en rode ui en hak deze lekker fijn. Neem een grote kom en doe daarin alle ingredi├źnten bij elkaar en kneed goed door. Kruid het geheel bij met gehaktkruiden.

Zorg er bij het kneden voor dat alles goed vermengd wordt en kneed tot het een lekker stevig gehaktmengsel wordt.

Heb je meer groenten, of misschien wel een paprika toegevoegd? Hou er dan rekening mee dat dit extra vocht afgeeft. Dit kan ervoor zorgen dat je gehaktballen uit elkaar vallen. Dit los je makkelijk op door er wat extra paneermeel of een extra ei doorheen te kneden.

Draai vervolgens de gehaktballen. Zelf hou ik ongeveer een vuistgrote aan. Maar ze kunnen natuurlijk ook kleiner.

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Zet vervolgens een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat bakboter. Extra smaak? Bak ze dan in de kruidenboter!

Bak de gehaktballen rondom lekker bruin. Tip draai de gehaktballen met een lepel. Op deze manier blijven ze mooi rond en heel.

Als de gehaktballen bruin zijn zet ze dan nog een 15 minuten in de oven om door te garen. Indien je kleinere gehaktballen hebt gedraaid is dit nagaren uiteraard korter. Giet de boter even over de gehaktballen in de schaal. Op deze manier blijft het gehakt lekker sappig.

Na ongeveer 15 minuten zijn je gehaktballen klaar.


Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *