Kruidige aardappetjes uit de oven

Kruidige aardappetjes uit de oven

In de categorie hoe makkelijk en lekker wil je het hebben. In een handomdraai een heerlijk bijgerecht op tafel zetten? Dan is dit echt iets voor jou! Je kunt uiteraard eindeloos variëren met kruiden. Hieronder een voorzetje voor een heerlijke variant! Hoe serveer jij ze? Met een lekker stukje vlees of gewoon als tussendoortje met lekker sausje?

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes (snijd de aardappelen niet te klein). Let op je hoeft de aardappelen uiteraard niet persé te schillen. Schil je ze niet? Zorg er dan voor dat je ze goed afspoelt en schoonmaakt.

Doe de aardappelen in een kom en giet hier een beetje olijfolie overheen. Voeg de kruiden en knoflook toe en meng het geheel zodat iedere aardappel lekker bedekt is met kruiden en olie.

Verdeel de aardappelen op een, met bakpapier bedekte, ovenplaat en schuif ze in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat het geheel lekker 30 à 40 minuten in de oven bruinen en garen. Controleer of de aardappelen goed gaar zijn door er even in te prikken.

Serveer de aardappeltjes met een frisse salade en een lekker stukje vlees.

Smakelijk eten!

Tip! Als je de aardappelen vooraf even kookt zijn ze sneller gaar. Tevens zorgt een kruimige aardappel voor een knapperig korstje.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *