Een saus die bij velen niet mag ontbreken tijdens de barbecue, gourmet, amuses of andere situaties is de cocktailsaus. Deze saus kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar wat is er nu lekkerder dan helemaal vers? Hierbij het recept voor een heerlijke versgemaakte cocktailsaus.
Ingrediënten
- 8 el mayonaise
- 3 el ketchup
- 1 el whiskey of vieux
- 1 tl worcestershiresaus
- 0,5 tl pikante paprikapoeder
- evt zout en peper
Bereiding
Neem een kommetje en doe hier de mayonaise en ketchup in. Roer het door elkaar.
Doe de whiskey of vieux (zelf gebruik ik meestal vieux) en wocestershiresaus bij de saus en meng tot een egale saus. Proef of de drank de saus niet overheerst. Mocht dit het geval zijn, voeg dan meer mayonaise en ketchup toe.
Doe het paprikapoeder bij de saus en meng alles voor de laatste keer. Proef of de versgemaakte cocktailsaus op smaak is. Voeg eventueel wat zout en peper of wat meer van de ingrediënten toe
Eet smakelijk
Deze saus is ook heerlijk bij de burger Jerommeke of de burger deluxe!