Toscaanse pastasalade

Vandaag nog een heerlijke, maar vooral ook gezonde, pastasalade? Dat kan! Deze Toscaanse pastasalade is eenvoudig te maken en staat snel op tafel. Heerlijk met ciabatta of focaccia. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten

  • 120 gr mini penne
  • 2 el groene pesto
  • 250 gr haricot verts
  • 400 gr cherry tomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 1 lenteui
  • 1,5 tl verse salie
  • peper
  • 8 zwarte olijven (optioneel)
  • 40 gr pijnboompitjes (optioneel)

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook en kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de uiteinden van de haricot verts en halveer deze. Kook de haricot verts circa 10 minuten gaar en giet af. Laat ze vervolgens afkoelen.

Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en laat deze ongeveer 10 minuten weken in heet water.

Verdeel de cherry tomaatjes in vieren en doe deze in een kom. Snijd de lente ui in ringetjes en voeg deze bij de tomaatjes. Pers het teentje knoflook hier overheen en meng het geheel even kort door. Voeg de penne, zongedroogde tomaatjes en de haricot verts toe en schep hier de groene pesto doorheen.

Als laatste snijd je de zwarte olijven in stukjes en voeg je deze toe. Breng je de salade verder op smaak met peper en salie.

Verdeel eventueel wat geroosterde pijnboompitjes over je Toscaanse pastasalade.

Toscaanse pastasalade

Eet smakelijk!

Ben je gek op Italiaanse salades? Probeer dan ook eens deze Italiaanse maaltijdsalade

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *