gemarineerde zalm met knapperige groente

Gemarineerde zalm met knapperige groente

4.6
(5)

Vanavond zin in een heerlijke gezonde maaltijd? Deze gemarineerde zalm met knapperige groente staat garant voor een ware smaaksensatie. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 400 gr peultjes of sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 200 gr kastanje champignons
  • 100 gr taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • zonnebloemolie
  • peper

Marinade

  • sap van 0,5 citroen
  • 4 el sojasaus
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el zonnebloemolie

Bereiding

Voor de marinade meng je het citroensap met de sojasaus en de olie. Hak de gember en de knoflook fijn en meng dit door de marinade. Breng de marinade op smaak met wat peper en zout en leg de moten zalm hierin.

Laat de zalm minimaal een uurtje marineren, maar het liefst een nacht.

Was de groentes. Snijd de paprika in reepjes, champignons in plakjes en hak de knoflook en de rode peper fijn.

Laat een grillpan heet worden en zet een wok op het vuur.

Verdeel wat olie in de wok en bak de knoflook en de rode peper aan. Voeg daarna de peultjes en de champignons toe.
Bak deze kort aan en voeg dan de paprika en taugé toe en bak nog even kort mee.
Breng de groentes nog wat op smaak met een scheutje sojasaus en sesamolie en eventueel wat zout.

Haal de zalm uit de marinade. Maak de zalm met keukenpapier droog.

Gril de zalmfilets in ongeveer 3 minuten per kant gaar.
Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat deze in de marinade verwerkt is.
De zalm is het lekkerst als deze van binnen nog een beetje rosé is.

Serveer de gemarineerde zalm met knapperige groente met een lekkere rijst.

gemarineerde zalm met knapperige groente

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.6 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.