Burger Jerommeke

Burger Jerommeke

5
(3)

Een van mijn absolute favorieten is wel de hamburger. Het is dan ook niet vreemd dat ik dit vaak bestel in een lunchroom. Maar er gaat toch niets boven een eigen gemaakte burger. Je kan er alles in doen wat je lekker vindt en wat je kunt bedenken.Ā Vanuit een basisrecept kun je lekker variĆ«ren en maak je de beste creaties. Durf jij deze robuuste burger aan?

Onderstaand recept is voorĀ 4 stevigeĀ burgers.

Ingrediƫnten

 • 600 gr rundergehakt
 • 2 eieren
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 rode paprika, fijn gesneden
 • zout
 • peper
 • chilipoeder
 • 1 tl rozemarijn
 • 1 tl tijm
 • paneermeel
 • 4 hamburgerbroodjes
 • 4 tomaten
 • bladsla
 • 4 plakken cheddarkaas
 • komkommer
 • ketchup
 • 8 plakken spek

Bereiding

DoeĀ het gehakt met de overige ingrediĆ«nten voor de burger in een kom en kneed dit goed door.Ā Voeg naar smaak zout en peper toe en kneed van het gehakt een viertal hamburgers. Laat het gehakt even rusten in aluminiumfolieĀ en verwarm een grillpan.

Rooster de snijvlakken van het hamburgerbroodje kort in de grillpan en leg ze apart. Grill de hamburgers in de pan lekker goudbruin en leg er op het eind een plakje cheddarkaas op. Laat dit even lekker over het vlees smelten.

Beleg de broodjes met sla, tomaat en komkommer en doe hier wat ketchup overheen. leg hierop de hamburger. Bak het spek even krap in een pan en leg op het geheel. Doe de bovenkant van het broodje erop en je kunt aan tafel.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.