Een van mijn absolute favorieten is wel de hamburger. Het is dan ook niet vreemd dat ik dit vaak bestel in een lunchroom. Maar er gaat toch niets boven een eigen gemaakte burger. Je kan er alles in doen wat je lekker vindt en wat je kunt bedenken. Vanuit een basisrecept kun je lekker variëren en maak je de beste creaties. Durf jij deze robuuste burger aan?
Onderstaand recept is voor 4 stevige burgers.
Ingrediënten
- 600 gr rundergehakt
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, fijn gesneden
- zout
- peper
- chilipoeder
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- paneermeel
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 tomaten
- bladsla
- 4 plakken cheddarkaas
- komkommer
- ketchup
- 8 plakken spek
Bereiding
Doe het gehakt met de overige ingrediënten voor de burger in een kom en kneed dit goed door. Voeg naar smaak zout en peper toe en kneed van het gehakt een viertal hamburgers. Laat het gehakt even rusten in aluminiumfolie en verwarm een grillpan.
Rooster de snijvlakken van het hamburgerbroodje kort in de grillpan en leg ze apart. Grill de hamburgers in de pan lekker goudbruin en leg er op het eind een plakje cheddarkaas op. Laat dit even lekker over het vlees smelten.
Beleg de broodjes met sla, tomaat en komkommer en doe hier wat ketchup overheen. leg hierop de hamburger. Bak het spek even krap in een pan en leg op het geheel. Doe de bovenkant van het broodje erop en je kunt aan tafel.

Smakelijk eten!