Bloemkoolquiche

Kruidige bloemkoolquiche met gehakt

3.7
(6)

De kou hangt in de lucht en wakkert het verlangen naar een hartige maaltijd verder aan. Tijd voor een hartige quiche! Met onderstaand recept maak je zelf in een handomdraai een heerlijke hartige quiche met bloemkool.

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 1 bloemkool
  • 400 gram gehakt (half om half)
  • bosje platte peterselie
  • 250 ml room
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 150 gram kaas
  • peper en zout

Bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in ongeveer 6 minuten beetgaar.

Hak de peterselie fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens een handje gehakte peterselie, de kerrie, kurkuma en cayennepeper toe en schep het geheel goed door. 

Bedek een, ingevette, quichevorm (Ø 24 cm) met de bladerdeeg en bestrooi de bodem met circa 100 gram kaas. Verdeel vervolgens het gehakt over de bodem.

Als de bloemkool beetgaar is giet je deze af. Let op! Zorg ervoor dat je de bloemkool goed laat uitlekken anders blijft de quiche te nat. 

Schik de bloemkoolroosjes op het gehakt.

Klop de eieren los in een maatbeker en voeg hieraan de room toe. Meng het geheel goed door en voeg hieraan nog wat peper en zout toe.

Giet het eiermengsel over de bloemkool en strooi de resterende kaas over het geheel.

Zet de quiche in de oven en bak het geheel in circa 40 à 45 minuten goudbruin en gaar.

Controleer met een mes of de quiche gaar is en strooi er eventueel nog wat peterselie overheen.

Smakelijk eten!

TIP: Ook eens een andere quiche proberen? probeer dan eens de quiche met groene asperges of de hartige preitaart!


https://www.thuisachterhetfornuis.nl/2017/09/24/quiche-groene-asperges-en-tomaatjes/

OF;

https://www.thuisachterhetfornuis.nl/2017/08/08/preitaart/

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 3.7 / 5. 6

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.