Preitaart

Preitaart 

5
(5)

Prei kan van oudsher aangeduid worden als herfst- of wintergroente. Tegenwoordig zijn er echter zoveel manieren om prei te verwerken in lekkere gerechten en salades dat het het hele jaar gegeten kan worden. Hieronder een heerlijk recept voor een zomerse preitaart. Heerlijk als avondmaaltijd of koud bij de lunch of high tea.

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 85 gram koude boter
  • 4 prei (ongeveer 600 gr)
  • 100 gram Mon Chou
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram geraspte (oude) kaas
  • evt. 200 gram ontbijtspek

Bereiding 

Allereerst doe je de bloem, het zout en de boter in een kom. Neem twee mensen en snijd de boter klein door de bloem. Voeg vervolgens 4 eetlepels koud water toe en roer dit erdoor.

Kneed het geheel vervolgens met de hand door tot een samenhangend deeg en zet dit daarna 30 minuten in de koelkast.

Maak in de tussentijd de prei schoon en snij deze in halve ringen. Kook de prei kort (ongeveer 3 minuten) en laat deze vervolgens goed uitlekken.

Klop nu de Mon Chou los met de melk en voeg de eieren, kerrie en peper toe. Klop dit geheel goed door elkaar.

Verwarm vervolgens de oven voor op een temperatuur van 200 graden.

Neem een taartvorm van circa 24 cm en vet deze in. Rol het deeg uit zodat hij de vorm kan bedekken en leg deze in de vorm. Prik vervolgens wat gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met de geraspte kaas. Verdeel de prei hierover en giet daarna het ei- Mon Choumengsel erover.

Plaats de vorm in de oven en laat het geheel in ongeveer 40 minuten gaar bakken.

Je kunt ervoor kiezen om de taart verder een extra bite te geven door er na het bakken gebakken spekjes over te strooien.

Eet smakelijk!

Maak je de taart al eerder of heb je een stukje over? Je warmt dit gemakkelijk op in ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.