Wie houdt hier nu niet van? Kibbeling is echt een publieksfavoriet. Iedereen kent het en bijna iedereen lust het. Maar hoeveel mensen hebben het al eens zelf gemaakt? Met dit recept voor kibbeling met ravigottesaus zet jij jouw favoriete visje in een handomdraai op tafel!
Ingrediënten
Kibbeling
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eidooiers
- 200 ml melk
- 2 tl paprikapoeder
- 500 gram kabeljauw
Kruidenmix
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl zeezout
Ravigottesaus
- 2 à 3 el mayonaise
- 1 el kookroom
- 3 à 4 augurkjes
- 1 tl mosterd
- 1 el bieslook
- 1 tl fijngehakte peterselie
- ½ sjalotje
- 1 tl fijngehakte dragon
- 1 tl. suiker
- peper en zout
Bereiding
Start met het maken van de ravigottesaus. Zo kunnen de smaken lekker doortrekken en wordt je saus alleen maar lekkerder.
Was de bieslook en snijd de sprietjes heel fijn, tot ringetjes. Hak peterselie en augurkjes ook heel erg fijn en snipper het sjalotje ook fijn. Wanneer je verse dragon gebruikt, zorg dat ook deze blaadjes heel fijn worden gehakt.
Doe alle ingrediënten in een kommetje, voeg de mayonaise toe en de kookroom. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Vervolgens kun je ook de kruidenmix al klaarzetten voor gebruik. Meng hiervoor de kruiden door elkaar en zet apart.
Nu kun je beginnen aan de kibbeling. Meng hiervoor de bloem, bakpoeder, eidooiers, melk en paprikapoeder in een diepe kom. Roer het geheel met een garde goed door tot een glad beslag.
Verwarm in een frituurpan of pan met dikke bodem zonnebloemolie tot 180 graden.
Snijd de kabeljauw tot stukken van circa 3 à 4 centimeter. Haal de kabeljauw stukjes door het beslag en frituur deze gedurende 4 minuten, goudbruin, in de olie. Laat de kibbeling vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
Schud de kruiden over de vis en meng dit door het even door elkaar te schudden. Serveer de kibbeling met ravigottesaus.
Eet smakelijk!
Opzoek naar meer recepten met kabeljauw? Klik dan hier.