Pastinaaksoep met champignons en spek

0
(0)

Pastinaak is helaas verbannen naar de categorie vergeten groenten. Vroeger werd deze wortel, met een zoete anijsachtige smaak, veelvuldig gegeten. Helaas kom je ‘m in de hedendaagse menu’s nauwelijks nog tegen. Ben jij de pastinaak nog niet vergeten? Waag je dan eens aan dit heerlijke recept voor pastinaaksoep met paddenstoelen.

Ingrediënten
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 800 gram pastinaken
  • 2 kruimige aardappelen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 125 ml kookroom
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1,5 l water
  • peper
Bereiding

Start met het snipperen van de sjalotten en verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de sjalotten in de olie.

Schil en snijd de pastinaken en aardappelen in grove blokken. Schep de pastinaak en de aardappel door de sjalotten en bak 4 min. mee zonder te laten kleuren.

Schenk de wijn in de pan, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water en het laurierblaadje toe. Breng het geheel aan de aan de kook en kook de soep in 15 min. gaar.

Verhit intussen in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Snijd in de tussentijd de kastanjechampignons in kwarten. Schep de champignons door de gebakken spek en bak nog 4 min.

Voeg de peterselie en peper naar smaak toe aan het champignonmengsel.

Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met wat extra peper.

Schep de soep in 4 kommen en schep er het champignonmengsel in.

Serveer de pastinaaksoep met champignons en spek met stokbrood.

Pastinaaksoep met champignons en spek
Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.