Soms zijn er in de keuken lastige keuzes. Ga je voor worteltaart of toch voor een heerlijk bananenbrood. Wat als je de de keuze niet hoeft te maken? Met deze worteltaartjes met banaan heb je het beste uit 2 werelden en een heerlijk taartje bij de koffie of gewoon als tussendoortje.
Ingrediënten
Taartje
- 20 gram havermout
- 20 gram boekweitmeel
- 1 kl kaneel
- mespuntje zout
- 8 gram bakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 1 kl vanilleextract
- 100 gram geraspte wortel
- 15 gram walnoten
Topping
- 20 gram Philadelphia
- 5 gram poedersuiker
- 1 kl melk (of water)
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Neem een muffinvorm en vet deze in.
Voeg alle droge ingrediënten, havermout, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en zout bij elkaar in een kom en meng dit goed door.
Neem een tweede kom en prak hierin de bananen. Voeg hierbij het ei en vanilleextract. Roer het geheel goed door.
Meng nu het bananenmengsel met het meelmengsel en schep het geheel goed door elkaar.
Hak de walnoot in stukjes en voeg deze nu samen met de wortel toe. Roer het geheel nog even door tot alle ingrediënten goed zijn vermengd.
Schep het mengsels in de vormpjes en bak de worteltaartjes met banaan in circa 25 goudbruin en gaar.
Haal na 25 minuten de taartjes uit de oven en leg er een plank op zodat de bovenkantjes mooi plat worden.
Laat de taartjes afkoelen. In de tussentijd meng je de ingrediënten van de topping.
Besmeer de bovenkant van de taartjes met topping en versier met wat wortel en walnoot.
Eet smakelijk!
Wil je naast de combinatie ook nog een aparte worteltaart of bananenbrood. Dat kan natuurlijk ook. Klik op de links voor het recept.