Luchtig bananenbrood

Luchtig bananenbrood 

Heb jij ook wel eens bananen over? Dan is dit recept iets voor jou! Heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Met dit makkelijke recept hoef je geen bananen meer weg te gooien. Onderstaand recept is genoeg voor 6 personen.

Ingrediënten 

  • 225 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl zout
  • 75 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram olijfolie
  • 3 rijpe bananen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe wat bakpapier in een cakevorm of vet deze in met wat olijfolie.

Meng de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een kom. Breng evt. nog wat op smaak met wat peper.

Klop de suiker en de eieren door de olijfolie. Druk de bananen in de schil tot puree. Haal vervolgens de schil eraf en meng het vruchtvlees door het eimengsel. Doe het eimengsel bij het bloemmengsel en roer dit goed door.

Schep het beslag vervolgens in de cakevorm en bak het geheel in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat het brood circa 10 minuten afkoelen alvorens je hem aansnijdt.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *