Carrotcake

Carrotcake

5
(1)

Vandaag een recept voor een overheerlijke carrotcake. Dit recept heeft weinig introductie nodig. Geniet van deze heerlijke cake.

Ingrediënten

Cake

  • 100 gr roomboter
  • 200ml olijfolie
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 300 gr wortels (julienne gesneden)
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el koekkruiden
  • 50 gr rozijnen (optioneel)
  • geraspte schil van 0,5 sinaasappel

Frosting

  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr boter
  • sap van 0,5 citroen
  • 60 gr poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak tweederde van de walnoten in kleine stukjes. Smelt ondertussen in een pan de boter. Klop in een kom vervolgens de gesmolten boter, olie en 250 gram suiker tot een romig mengsel. Splits de eieren en klop de eierdooiers ook door het mengsel. Schep hier dan de wortel, de sinaasappelschil, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten doorheen. Schep dit goed door. Op het moment dat je ook rozijnen gebruikt laat deze vooraf dan eerst even wellen in water en schep deze ook door je beslag. 
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel tot slot ook dit door het beslag.
Vet een springvorm in, doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 45 minuten op 150 graden. Stel de oven dan in op 175 graden en bak de taart in nogmaals 30 minuten. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel, te donker wordt.

Op het moment dat de carrotcake in de oven staat maak je de frosting. Klop de boter zacht en luchtig en meng er de roomkaas, citroensap en poedersuiker door. 

Bestrijk de afgekoelde cake met frosting. Let op dat je de cake eerst goed laat afkoelen anders drijft de frosting er meteen vanaf. Garneer het geheel vervolgens met wat walnoten. 

Eet smakelijk! 

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Carrotcake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.