Kip in citrussaus en gegrilde groenten

Kip in citrussaus en gegrilde groenten

0
(0)

Met kip kun je alle kanten op. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Zo mag deze kip in citrussaus en gegrilde groenten zeker niet in jouw receptenboek ontbreken. Makkelijk in de bereiding en een feest op het bord. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 4 kipfilets (of 8 kippendijen)
  • 1 el grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 2 citroenen
  • verse dragon
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkelknol
  • 1 rode paprika
Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 °C.

Pel en snijd de knoflook fijn. Marineer de kip met een volle eetlepel mosterd, de helft van de knoflook, een beetje zout, versgemalen peper en een scheut olijfolie. Laat de kip zo ongeveer 15 minuten staan. (langer mag uiteraard zeker!)

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de gemarineerde kip rondom goudbruin.

Rasp het zest van de sinaasappel en één citroen en doe dit in een ovenschaal. Snijd de sinaasappel en 2 citroenen door en knijp het sap in de ovenschaal bij de zest.

Leg de gebakken kip in de ovenschaal en ris de blaadjes van 5 takjes dragon en voeg toe. Zet de kip in de oven en bak de kip in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de courgette, de aubergine, de venkel in plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Meng een scheut olijfolie met de resterende knoflook, een beetje zout en versgemalen peper op een bordje of schaaltje. Smeer hier de groente mee in en gril in een hete grillpan.

Als de kip in citrussaus en gegrilde groenten gaar zijn serveer je dit door de groenten mooi op te stapelen in een diep bord en hier de kip op te leggen.

Serveer het gerecht met gekookte krieltjes of gebakken aardappeltjes. Maak af met nog wat blaadjes verse dragon.

Kippendijen in citrussaus en gegrilde groenten

Eet smakelijk!

Citroen en kip voor jou een gouden duo? Bekijk dan ook eens het recept zomerse kip met citroen en basilicum.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.