Zomerse kip met paprika, citroen en basilicum

Zomerse kip met paprika, citroen en basilicum

4
(2)

De zomer is in volle gang. Waarom zou je de zomer dan niet laten doorklinken in je gerechten. Met dit gerecht zet je de zomer op tafel. Alleen al de frisse geur van de citroen zorgt ervoor dat het water in de mond loopt.

Dit gerecht is prima te combineren met krieltjes, ovenfrietjes of pasta. Dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Veel plezier met het maken en eten van dit heerlijke recept.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 600 gr kipfilethaasjes
  • zout
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • chilipoeder
  • verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de citroen dun en pers hem uit. Wrijf de kipfilethaasjes in met zout en citroensap.

Snijd de paprika in kleine en dunne reepjes. Hussel dit met zout knoflook en olie en doe dit in een ovenschaal. Schik nu de kip ertussen en let op dat je de kip niet op de paprika legt. Bak 12 minuten.

Haal vervolgens de kip uit de schaal en pak deze in aluminiumfolie. Spreid de paprikareepjes uit in de schaal en bak ze nog een aantal minuten verder in de oven tot ze wat karamelliseren.

Breng de paprika verder op smaak met de citroenrasp, zout en wat chilipoeder. Overdrijf niet met de chilipoeder dit gaat ten koste van de frisheid.

Leg de kip er weer tussen en bestrooi het geheel met wat gescheurde basilicum en besprenkel met wat olie.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.