Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

5
(2)

Als je aan Brabant denkt denk je aan gezelligheid, Bossche bollen en natuurlijk worstenbroodjes. Nu kun je worstenbroodjes natuurlijk in alle supermarkten kopen, maar wat gaat er nu boven verse Brabantse worstenbroodjes van eigen hand! Met dit recept haal je de Brabantse gezelligheid in huis.

Ingrediënten
  • 200 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • zout
  • peper
Bereiding

Allereerst start je met het maken van het deeg. Neem een steelpannetje en verwarm de melk naar 20 graden. Voeg de gist toe aan de melk en roer het door tot de gist is opgelost.

Neem een kom en voeg hierin alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Let op dat je het deeg lang genoeg kneed. Langer kneden wordt echt beloond. Kneed tot je een mooi elastisch deeg hebt (circa 20 min).

Verdeel het deeg in kleine bolletjes van 30 gram en bol deze op.

Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een stukje vershoudfolie.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

In de tussentijd kun je de gehaktworstjes maken. Meng alle ingrediënten samen in een kom en weeg hier porties van af van 30 gram.

Rol de porties gehakt tot een worstje en hou apart.

Neem de deegballetjes en rol het balletje met een deegroller tot een ovaal. Leg het gehaktworstje in het midden en vouw het worstenbroodje dicht. Vouw daarin eerst de uiteinden naar binnen en rol het broodje op.

Leg de broodjes op een bakplaat en laat ze nog een uur narijzen op kamertemperatuur.

Strijk de broodjes dun af met ei. Bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 18 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Eet smakelijk

Feestje? Maak dan lekker kleine hapjes door wat minder deeg en gehakt per broodje te gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.