Babi Pangang

Babi pangang

5
(1)

Een van de meest bekende en gegeten gerechten bij het plaatselijke Chinees restaurant is Babi Pangang. Maar je hoeft uiteraard niet naar de Chinees om dit heerlijke maal op tafel te zetten. Met onderstaand recept verzorg je zelf de lekkerste maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 hamlapjes
  • 1 Runderbouillonblokje
  • 1 el olie
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2,5 dl water
  • 1/2 bouillonblokje voor de saus
  • 4 el. chili saus
  • 1 tl gemberpoeder en/of gembersaus uit een flesje
  • 1 el. ketjap
  • bruine basterd suiker
  • Bereiden

    Kook de 4 hamlapjes gedurende 2 uur lekker mals in runderbouillon op zacht vuur.

    Laat de hamlapjes daarna afkoelen en dep deze droog. Bestrooi het vlees met wat peper en zout.

    Verhit de olie in een steelpannetje en fruit het uitje en de knoflook aan, voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door het even mee te bakken. Blus het geheel af met het water en verkruimel het bouillonblokje erdoor.

    Voeg de chilisaus, gemberpoeder en de ketjap toe en verwarm de saus al roerend ca 10 min op zacht vuur.

    Voeg als laatst wat bruine basterd suiker toe naar smaak. Verdik de saus evt met aangemaakte maizena.

    Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur hard zodat er een knapperig korstje om komt. Snijd het vlees vervolgens in reepjes.

    Giet de saus over het vlees en serveer de babi pangang met bami, nasi of witte rijst.

    Babi Pangang

    Eet smakelijk!

    Wat vond je van dit recept?

    Klik op de sterren om het recept te beoordelen

    Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

    Dit recept is nog niet beoordeeld.

    Op de hoogte blijven van alle recepten?

    Volg ons op social media!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.