Vandaag het eerste recept van onze ‘gast’redacteur Hanneke. Hanneke heeft ruime ervaring in de professionele keuken en thuis achter het fornuis. Deze goedlachse dame staat te popelen om dit recept voor gemengde salade, met maïs en rösti, met jullie te delen.
Wacht dus niet langer en duik de keuken in voor deze waanzinnige salade!
Ingrediënten
- 1 krop botersla
- 1 komkommer
- 8 tomaatjes (mini roma tros-tomaatjes)
- 1 wortel
- 6 augurken
- 1 rode ui
- honing- mosterddressing of cocktailsaus
- Bos radijsjes
- Handje croutons of pijnboompitjes
- perzikpartjes
- Handje notenmix (macadamiamix)
Start met het snijden en wassen van de sla. Snij de komkommer in parten en halveer de tomaatjes. Schil en rasp de wortel en snij de augurk, perzik en rode ui. Neem de radijsjes en snij deze in plakjes.
Neem een diepe kom en roer de sla met ingrediënten door elkaar.
Maak je cocktailsaus middels dit recept. Of neem honing- mosterdsaus en schenk hier wat van over je salade.
Maak de gemengde salade af door er wat croutons, pijnboompitten en/of notenmix over te strooien.
Deze salade is heerlijk bij een barbeque of gewoon door de week, zoals getoond op de foto, met maïs en rösti.
Eet smakelijk!
Helemaal fan geworden van het heerlijke gerecht van Hanneke? Binnenkort weer een nieuw lekker recept hier op www.thuisachterhetfornuis.nl!
Het was enorm lekker zeg! 5 sterren geef ik het zelf. Vissticks erbij zou heerlijk zijn. *****
Is inderdaad lekker heb m als lunch net gemaakt
Leuk om te horen! Smakelijke lunch!