Kabeljauw 'sandwich'

Kabeljauw ‘sandwich’

3.7
(3)

Op zoek naar een heerlijk recept voor door de week wat toch luxe aandoet? Probeer dan eens deze kabeljauw ‘sandwich’. Het recept is meer dan de titel doet vermoeden. Het is namelijk een volledige maaltijd. Wacht niet langer en geniet van dit lekkere maal.

Ingrediënten

  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilets (ontdooid)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram oud brood (verkruimeld)
  • 2 citroenen (rasp)
  • 8 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
  • 1 gedroogde chilipeper (verkruimeld)
  • 4 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram tagliatelle
  • 500 gram broccoli (in roosjes)

Bereiding

Start met het verwarmen van de oven op 210°C.

Dep de kabeljauwfilets droog en verdeel deze in 8 gelijke stukken.

Neem een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten. Meng de pijnboompitten met het broodkruim, de citroenrasp, tomaatjes, chilipeper, peterselie, zout, peper en de helft van de olie.

Leg 4 stukken kabeljauwfilet op de bakplaat en verdeel hierover de helft van het broodkruimmengsel

Leg de overige 4 stukken vis erop en bestrooi met de rest van het broodkruim. Besprenkel met de rest van de olie en bak in het midden van de oven in 6-8 minuten gaar.

Kook intussen de tagliatelle en de broccoli en serveer deze bij de kabeljauw ‘sandwich’.

Eet smakelijk!

Geen fan van kabeljauw? Vervang de kabeljauw dan door zalm. Kun je echter geen genoeg krijgen van kabeljauw? Probeer dan ook eens het recept voor kabeljauwfilet met groenten uit de oven.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 3.7 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Kabeljauw ‘sandwich’

  1. Lekker zeg! Ziet er goed uit! Goede en smaakvolle combinatie lijkt me. Ik ga dit eens zelf uitproberen in de keuken.

    Mijn voorkeur zou uitgaan naar een gekookte aardappel met rundvlees jus of aardappelpartjes uit de oven met een klein beetje mayonaise erbij.

    Al zou aardappel gratin of rosti (rondjes) hier ook uitstekend bij smaken!

    Combinatie met rijst kan evt. ook.

    Genoeg variatie mogelijkheden te bedenken bij dit gerecht. Ook qua vissoort. Zalmfilet of tilapia ipv kabeljauw bijv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.