Passievrucht cheesecake

5
(2)

Morgen is het moederdag! De dag om je moeder eens goed te verwennen met cadeautjes en gebak. Hierbij dan ook het recept van een heerlijke, zomerse passievrucht cheesecake. Wacht dus niet langer en trakteer je moeder, bezoek of jezelf met deze heerlijke cheesecake.

Ingrediënten

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 75 gr boter
  • 400 gr roomkaas (monchou zacht en luchtig)
  • 6 el honing
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 8 gelatine blaadjes
  • 8 passievruchten (of 250 gr diepvries passievrucht)
Bereiding

Start met het bekleden van de bodem van de bakvorm (24 cm doorsnee) met bakpapier.  

Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan in de blender of met een deegroller. Zet ondertussen een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Als de boter gesmolten is draai je het vuur uit en voeg je de koekkruimels er aan toe.

Meng het geheel goed door elkaar en verdeel het vervolgens over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem aan met een lepel en zet de vorm in de koeling.

Laat vijf gelatineblaadjes weken in koud water. Mix de slagroom lobbig en zet even opzij. Neem nog een kom en mix daarin de roomkaas samen met de honing zacht.

Zet een steelpannetje op waarin je 100ml sinaasappelsap verwarmt (niet te heet), haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme sinaasappelsap, roer tot ze opgenomen zijn. Laat dit een beetje afkoelen en mix daarna in een heel dun stroompje door het roomkaasmengsel. Als je dit te snel doet zal de roomkaas schiften.

Proef even of je het roomkaasmengsel zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat honing toe. Schep dan de slagroom er doorheen en vouw dit er doorheen met een spatel, zodat het haar luchtigheid behoudt. 

Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.

Laat na 1 – 2 uur de overige 3 gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water en hol alle passievruchten uit met een lepeltje.

Zet de vulling even opzij in een bakje. Zet een steelpannetje op met 50 ml sinaasappelsap. Als dit voldoende verhit is draai je het vuur uit, knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze aan het hete sap toe. Roer tot de gelatine opgenomen is door het sap en voeg dan ook de vulling van de passievruchten toe. Je kunt er eventueel voor kiezen om het passievrucht mengsel nog wat extra te zoeten met poedersuiker.

Laat afkoelen en giet dit daarna op de taart. Laat de passievrucht cheesecake hierna nog 1 – 2 uur verder opstijven.
Passievrucht cheesecake
Eet smakelijk!

Kun je geen genoeg krijgen van cheesecake? Bekijk dan ook eens het recept voor citroen cheesecake!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.