Ravioli met salieboter

0
(0)

Dat er niets kan tippen aan de smaak van vers bewijst dit recept! Verse pasta maken heeft het imago dat dit is weggelegd voor de echte keukenprinsessen en prinsen, maar deze Ravioli met salieboter is door iedereen te maken. Zelfs zonder pastamachine! Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 500 gr pastabloem (of tarwebloem)
  • 6 eieren
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • 75 gr ongezouten boter
  • 1,5 el verse salie
Bereiding

Zeef allereerst de bloem en meng dit met de eieren, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie in een kom en kneed dit tot een deegbal. Voeg eventueel wat extra olie toe als het deeg te droog is. Gebruik bij voorkeur pastabloem, dit zal de smaak van je ravioli ten goede komen!

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan, voeg de spinazie samen met een snuf peper en zout toe en bak totdat de spinazie geslonken is.
Leg de spinazie vervolgens in het midden van een theedoek, vouw de punten naar elkaar toe en knijp het vocht uit de spinazie.

Hak de spinazie fijn en meng dit met de ricotta.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dit in vieren. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol vervolgens met een deegroller de delen hierover uit. Rol dit vervolgens uit tot een dunne lap van ongeveer 2 millimeter dik. Als je een pastamachine hebt kun je deze nu uiteraard ook gebruiken!

Snijd kleine vierkantjes (3cm bij 3cm) uit beide delen van het deeg. Bevochtig de randen van de vierkantjes met wat water.
Verdeel over de helft van de vierkantjes steeds 1 theelepel van het spinaziemengsel. Dek dit vervolgens met de overige vierkantjes af. Druk hierbij de lucht rondom de vulling er goed uit.

Druk met een vork alle randen van de ravioli aan zodat de vulling goed blijft zitten als je het straks gaat koken.
Kook de ravioli in ruim kokend water in 5 minuten gaar.

Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje. Breng de boter op smaak met wat peper en zout en voeg de salie toe. Laat het geheel even trekken en schep vervolgens de salie uit het pannetje.

Serveer de rivioli met salieboter en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Ravioli met salieboter

Eet smakelijk!

Kun je geen genoeg krijgen van de Italiaanse keuken? Bekijk dan ook eens de Italiaanse bruschetta!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.