Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta

5
(4)

Waar denk je aan bij de geur van verse basilicum, knoflook en tomaat? Juist! De Italiaanse keuken. De grote verscheidenheid aan ingredi├źnten maakt dat de Italiaanse keuken hoog scoort op menig lijstje van favoriete keuken. Iets wat absoluut niet mag ontbreken in je receptenboekje is het recept van verse bruschetta. Met onderstaand recept verzorg je een heerlijk voorgerecht of tussendoortje. Dus haal jij vandaag nog een stukje Itali├ź in huis?

Ingredi├źnten

  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse basilicum
  • 4 grote tomaten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • oregano
  • groene pesto
  • mozzarella
  • ciabatta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer anderhalve centimeter en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de ciabatta met een beetje olijfolie en een snufje zout. Bak de broodjes in 10 min. goudbruin en knapperig.

Hak de knoflook fijn. Hak de basilicum, mag redelijk grof blijven.

Neem lekkere dikke tomaten! Ontvel de tomaten. Het makkelijkste is als je de steelaanzet verwijdert en de tomaten inkerft. Laat ze kort in kokend water zakken en doe ze vanuit het kokende water meteen in een bak met koud water. Je kunt nu het vel zo van de tomaat afpakken.

Snijd de tomaten in kleine blokjes zonder de pitlijsten. Doe de basilicum, knoflook en tomaten in een kom, gooi er een flinke scheut olijfolie bij en breng op smaak met oregano, peper en zout.

Bestrijk de broodjes met groene pesto, doe daar wat tomatenmengsel overheen en beleg ze met wat mozzarella. Verwarm het geheel nog even 5 min. in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 4

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

2 gedachtes over “Italiaanse bruschetta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *