Waar denk je aan bij de geur van verse basilicum, knoflook en tomaat? Juist! De Italiaanse keuken. De grote verscheidenheid aan ingrediënten maakt dat de Italiaanse keuken hoog scoort op menig lijstje van favoriete keuken. Iets wat absoluut niet mag ontbreken in je receptenboekje is het recept van verse bruschetta. Met onderstaand recept verzorg je een heerlijk voorgerecht of tussendoortje. Dus haal jij vandaag nog een stukje Italië in huis?
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- handje verse basilicum
- 4 grote tomaten
- olijfolie
- peper
- zout
- oregano
- groene pesto
- mozzarella
- ciabatta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer anderhalve centimeter en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de ciabatta met een beetje olijfolie en een snufje zout. Bak de broodjes in 10 min. goudbruin en knapperig.
Hak de knoflook fijn. Hak de basilicum, mag redelijk grof blijven.
Neem lekkere dikke tomaten! Ontvel de tomaten. Het makkelijkste is als je de steelaanzet verwijdert en de tomaten inkerft. Laat ze kort in kokend water zakken en doe ze vanuit het kokende water meteen in een bak met koud water. Je kunt nu het vel zo van de tomaat afpakken.
Snijd de tomaten in kleine blokjes zonder de pitlijsten. Doe de basilicum, knoflook en tomaten in een kom, gooi er een flinke scheut olijfolie bij en breng op smaak met oregano, peper en zout.
Bestrijk de broodjes met groene pesto, doe daar wat tomatenmengsel overheen en beleg ze met wat mozzarella. Verwarm het geheel nog even 5 min. in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Smakelijk eten!
Wat een heerlijke traktatie! Heerlijk als voorafje of gewoon lekker bij de borrel.
Dank voor je leuke reactie. Hoop dat het gesmaakt heeft!