Mexicaanse burrito's

Mexicaanse burrito’s

Iedereen kent ze of heeft ze misschien wel eens gekocht. Kant en klare pakjes en zakjes met kruidenmix om burrito’s te maken. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo lastig om dit zelf te maken. Met dit recept maak je snel jouw eigen, verse, Mexicaanse burrito’s. Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

Wraps

  • 8 middelgrote wraps
  • 400 gr kipfilet
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje mais
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas

Kruidenmix

  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl koriander

Sour cream

  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl bieslook
  • paprikapoeder  
Bereiding

Start met het klaarzetten van je kruidenmix. Doe alle ingrediënten in een kommetje en schep even door elkaar. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd ook alvast de paprika’s in blokjes en laat de mais uitlekken. 

Neem een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. In de tussentijd kun je de kip snijden en voeg je deze toe als de ui glazig ziet.

Doe de kruidenmix bij de kip en bak de kip lekker gaar. Voeg als de kip bijna gaar is de tomatenpuree toe en bak deze circa 2 minuten mee. Als de tomatenpuree goed ontzuurt is voeg je ook de paprika’s en de mais toe en laat je het geheel nog 2 minuten meebakken. 

Terwijl de kip aan het bakken is kun je de sour cream maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en voeg naar smaak wat paprikapoeder toe. 

Als je klaar bent neem je de pan van het vuur en haal je de tortilla’s  uit de verpakking. Bestrijk ze met sour cream en schep wat van het kip- groentemengsel op het midden van de tortilla en rol deze vervolgens op. Leg de opgerolde tortilla’s in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze als laatste nog met kaas. 

Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschaal met de Mexicaanse burrito’s ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *