Couscous met runderkebab

Nu de najaarswind weer aansterkt en de regen weer begint te vallen denk je misschien terug aan de heerlijke zomer. Vandaar nog even wegdromen naar de Turkse zon met dit heerlijke recept. Deze couscous met runderkebab staat in een handomdraai op tafel en brengt je even terug naar de heerlijke zomer.

Ingredi├źnten

  • 300 g couscous350 ml kokend water
  • 15 g verse munt
  • 1 tl za’atar
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • evt. 1 prei
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 citroen
  • 50 g rozijnen
  • 170 g Griekse yoghurt

Bereiding

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de zaÔÇÖatar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de groenten in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en groenten toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng het geheel verder op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de couscous met runderkebab.

Couscous met runderkebab

Eet smakelijk!

Kun je geen genoeg krijgen van de Turkse keuken? Klik dan HIER voor een heerlijk Turks stoofpotje!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *