Turkse stoofpot met zuidvruchten

Stoofpotjes alleen voor het najaar of in de winter? Nee hoor! Deze Turkse stoofpot met zuidvruchten kan prima met zomerse temperaturen. Dus waan je even op vakantie en geniet van dit overheerlijke recept voor 4 personen.

Ingredi├źnten

  • 750 gr runderpoulet
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt kruidnagel
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 375 gr tutti frutti
  • 2 el verse peterselie

Bereiding

Start met het kruiden van het vlees. Bestrooi de runderpoulet met kaneel, kruidnagel en peper.

Neem een braadpan en verwarm hierin de olijfolie. Bak de runderpoulet rondom lekker bruin.

In de tussentijd snipper je de uien en pel en hak je de knoflook. Voeg de uien, knoflook en zout toe en laat dit lekker meefruiten met het vlees.

Voeg 300 ml water toe aan het vlees en stoof het geheel 1 uur met de deksel op de pan.

Snijd de paprika’s in reepjes en laat deze samen met de tutti frutti de laatste 20 minuten meestoven met het geheel.

Bestrooi het geheel met peterselie.

serveer de Turkse stoofpot met zuidvruchten met, bijvoorbeeld, gebakken aardappeltjes uit de oven.

Turkse stoofpot met zuidvruchtenEet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *