Kip parmigiana met aardappeltjes en salade

Een kipsnitzel maar dan anders. Met deze kip parmigiana met aardappeltjes en salade zet je binnen een half uur een complete maaltijd op tafel. Dus wacht niet langer en geniet vanavond nog van dit heerlijke recept. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 kipschnitzels
  • 350 gram tomatensaus (pakje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 bol mozzarella
  • 800 gram aardappelpartjes (met schil, koelvers)
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiding

Start met het verwarmen van de oven op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kipschnitzels in circa 4 minuten rondom goudbruin.

Meng intussen de tomatensaus met de knoflook en Italiaanse kruiden en schep in een ovenschaal. Leg de kipschnitzels op de tomatensaus, bestrooi met de Parmezaanse kaas en scheur de mozzarella erover.

Bak de kip circa 15 minuten in de oven.

Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes met de rozemarijn in circa 10 minuten gaar en goudbruin.

Doe de gemengde salade in een kom en besprenkel met de balsamico azijn en de rest van de olijfolie. Serveer de gegratineerde kip parmigiana met aardappeltjes en salade.

Kip parmigiana met aardappeltjes en salade

Eet smakelijk!

Kun je geen genoeg krijgen van kip met een Italiaans tintje? Bekijk dan ook eens dit recept! Kipfilet-a-la-pizzaiola

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *