Kipfilet a la Pizzaiola

Kipfilet a la Pizzaiola

4.2
(6)

De Italiaanse keuken blijft voor velen een aanlokkelijke. Ontelbare prachtige recepten, smaken en combinaties vinden hun oorsprong in Itali├ź. Zo ook deze kipfilet a la Pizzaiola. Een heerlijk recept wat lekker is met gebakken aardappelen of pasta. Geniet van dit heerlijke recept. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten
 • 400 gr kipfilet
 • peper
 • zout
 • 2 el bloem
 • 2 el olijfolie
 • 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 tl oregano
 • 100 gr pittig belegen kaas
 • 1 scheut witte wijn
Bereiding

Start voorverwarmen van de oven op 200 graden

Ga nu verder met het snipperen van de ui en het pellen van de knoflook.

Snijd de rode peper doormidden en verwijder de pitlijsten. Snijd de rode peper vervolgens in dunne reepjes. Verwarm ondertussen in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de ui. Als de u wat glazig ziet voeg je ook de rode peper toe en pers hier de knoflook over uit.

Blus het geheel af met een scheut witte wijn en laat de wijn inkoken tot het vocht bijna geheel is verdwenen. Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en laat het geheel weer inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Breng de saus verder op smaak met zout en peper en oregano.

Snijd nu ook de kipfilet in dunne plakken en kruid deze goed met zout en peper. Haal de kipfilet door de bloem en bak ze even kort goudbruin in een koekenpan met verwarmde olie.

Neem een ovenschaal en leg hierin de kipfilets naast elkaar. Schenk hier de tomatensaus over, strooi hier nog wat oregano over en beleg het geheel met de kaas. Bak de kipfilet a la Pizzaiola ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze overheerlijke Italiaanse pasta pesto!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.2 / 5. 6

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.