Italiaanse maaltijdsalade

Italiaanse maaltijdsalade

5
(2)

De vakantie zit er in grote delen van het land weer op. Ook de zon schijnt deze week terug te zijn van vakantie en zorgt ook vandaag weer voor een tropische temperatuur. De meeste mensen hebben dan geen zin om uitgebreid te koken. Wil je toch een lekkere, makkelijke en voedzame maaltijd? Dan is deze maaltijdsalade iets voor jou.

Met minimale inspanning zet je een heerlijke salade op tafel. Onderstaand recept is voor 1 persoon.

Salade

  • 1 zakje rucolamelange
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 30 gram mini penne
  • 15 gram Parmezaanse kaas

Dressing

  • 1 koffielepel groene pesto
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn

Bereiding

Kook de mini penne volgens de instructie op het pakje. Giet deze af en laat de penne afkoelen.

Snij de (ongeschilde) komkommer in partjes en de cherrytomaten door de helft.

Doe de rucolamelange op een bord en vermeng de komkommer, tomaten en koude penne hiermee.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje of dressingshaker en vermeng deze goed. Giet de dressing over de salade en schep dit goed door.

De salade vervolgens bestrooien met pijnboompitjes en afmaken met de Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Italiaanse maaltijdsalade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.