Pasta met Pesto, Kipfilet en Zongedroogde tomaatjes

Pasta met Pesto, Kipfilet en Zongedroogde tomaatjes

3.7
(3)

Hier wederom een pareltje op zijn Italiaans. Een heerlijke pasta voor de tijd van het jaar! Met de zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes waan je je even op vakantie in Italië.  Onderstaand recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pesto
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr pasta
  • Olijfolie
  • Pijnboompitjes
  • Basilicumblaadjes
  • Zout en peper
  • Geraspte parmezaanse kaas

Bereiding 

Start met het roosteren van de pijnboompitjes in een koekenpan. Je kan natuurlijk ook voorgeroosterde pitjes gebruiken. Zet ook alvast een ruime pan water op het vuur voor de pasta.

Snij de kip in blokjes, de champignons in kwarten en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Hak de knoflook fijn.

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. En giet deze, als ze al dente zijn, af.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kip, zongedroogde tomaatjes en de knoflook ongeveer 2 minuten aan.

Vervolgens voeg je de champignons toe en bak het geheel nog 3 minuten door.

Als laatste voeg je de pesto toe en breng het geheel verder op smaak met wat peper en zout.

Schep de pasta door het kipmengsel en schep het door elkaar. Verwarm het gerecht in zijn geheel nog even goed door.

Schep de pasta op een bord er bestrooi met verse basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 3.7 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.