Nasi goreng

Wie kent het niet, nasi goreng. Maar wist je dat je het ook heel eenvoudig kan maken zonder de vaste zakjes? Hieronder een heerlijk recept zonder poespas. Gewoon lekker! Onderstaand recept is voldoende voor ruim 4 personen.

Ingrediënten
  • 400 gr kipfilet
  • 300 gr rijst
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 125 gr taugé
  • 2 el olie
  • 2 tl koriander
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
Bereiding

Start met het opzetten van een ruime pan water voor de rijst en het schoonmaken van de groenten.

Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook. Verwijder de onderkanten van de prei en snijd deze doormidden. Was de prei goed en snijd de prei in ringetjes. Schil de wortel en snijd ook deze klein. Verwijder de pitlijsten van de rode peper en snijd deze klein. En als laatste doe je hetzelfde met de paprika.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep even door. Laat de rijst vervolgens met de deksel op de pan staan.

Neem een grote pan of wok en verhit hierin wat olie. Bak de ui, rode peper, en knoflook op middelhoog vuur tot deze glazig begint te zien. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe. Bak de kip kort aan en voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak deze een minuutje mee.

Voeg de groenten toe en laat het geheel een paar minuten bakken. Meng in een kommetje de ketjap en sambal (indien je van wat meer pit houdt, doe gerust wat meer sambal).

Schenk de ketjap met de sambal over de groenten en roer het geheel nog even door. Kook wat water en schenk het kokende water over de taugé. Deze is nu klaar voor gebruik en schep deze met de rijst door de groenten met kip.

Serveer je nasi goreng met kroepoek, een gebakken eitje of saté.

Nasi goreng

Eet smakelijk!

Op zoek naar een lekkere kipsaté om de serveren bij deze nasi? Klik dan HIER!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *