Pasta primavera

Pasta primavera

Een waanzinnig en lekker recept in 20 minuten. Deze pasta primavera is ideaal als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr groene asperges
  • 2 kleine courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gr tagliatelle
  • 4 el pijnboompitjes
  • tabasco
  • zout
  • peper
  • parmezaanse kaas

Niet vegetarische variant

  • 2 el olijfolie
  • 300 gr biefreepjes
  • 2 teentjes knoflook
Bereiding

Start met het schoonmaken en snijden van de groenten. Snijd de kontjes van de asperges en snijd deze in schuine stukken van ongeveer 3 centimeter. Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd ook de paprika in blokjes en de courgette in plakjes.

Verhit 2 el olijfolie in een wok en bak hierin de groene asperges 2 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en pers hierover de knoflook. Laat het geheel 4 minuten bakken. Breng het geheel goed op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

Neem een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes zonder olie tot ze mooi bruin zijn. Als ze geroosterd zijn doe je de pijnboompitjes in een kommetje en zet je deze even apart.

Verhit voor de niet vegetarische variant 2 el olie in de koekenpan. Bak hierin de biefreepjes gedurende 3 minuten met de knoflook. Breng ook dit verder op smaak met peper en zout.

Schep de gesneden groente met enkele druppels tabasco door de pasta. En serveer de pasta primavera met parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.

Voor de niet vegetarische variant schep je ook de biefreepjes door de pasta.

Eet smakelijk!

Voor nog een extra dimensie van smaak kun je er voor kiezen om wat balsamico witte truffel over het gerecht te gieten.

In plaats van groene asperges kun je ook geblancheerde peultjes of sperziebonen nemen.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *