Chocolade meringuetaart

4.8
(5)

Heb jij iets te vieren, krijg je bezoek of gewoon lekkere trek? Sla dan zeker deze chocolade meringuetaart niet over. Deze taart is vrij eenvoudig te maken maar staat garant voor een waanzinnig stukje gebak. En wie houdt er nu niet van chocolade.

Ingrediënten

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 175 gr lichte basterdsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 25 gram pure chocolade, geraspt

Vulling

  • 125 gr pure chocolade
  • 400 ml slagroom
  • 350 gr vers fruit, aardbeien framboos en blauwe bessen
Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.

Neem een vel bakpapier en teken hierop 2 rechthoeken van 10x 23 centimeter. Leg het bakpapier op een bakplaat.

Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop hier beetje bij beetje de helft van de suiker doorheen tot er een mooi glanzend stijf geheel is ontstaan.

Neem een metalen lepel of spatel en roer voorzichtig de rest van de suiker, de maïzena en geraspte chocolade door het eiwit.

Neem een spuitzak met een, glad, spuitmondje van ongeveer 1 centimeter doorsnede en schep hier het eiwit in. Spuit vervolgens in rechte banen het uitgetekende rechthoek vol.

Bak het schuim nu circa 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Na het bakken zet je de oven uit en laat je meringue nog even afkoelen in de oven.

Smelt de overgebleven chocolade au bain marie en besmeer de onderste meringue met een laagje chocolade. Laat de chocolade weer stollen op de meringue.

In de tussentijd klop de de slagroom stijf en vul je de spuitzak met slagroom. Spuit in mooie toefjes de helft van de slagroom op de onderste meringue en verdeel hier de helft van het fruit op.

Leg de tweede meringue hier bovenop en druk voorzichtig een beetje aan. Garneer de bovenkant van de chocolade meringuetaart met de overgebleven slagroom en fruit.

Heb je nog chocolade over druppel deze gerust over de taart voor extra garnering. Je kunt er ook voor kiezen om de bovenkant licht te bestrooien met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Meer bezoekers? Varieer gerust met de afmetingen en aantal lagen van de taart. Zorg er dan voor dat je ook de tussenlagen bedekt worden met een laagje chocolade.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.8 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.