Salade ni├žoise

Salade ni├žoise

Nog geen idee wat je vanmiddag gaat lunchen of misschien ben je opzoek naar een overheerlijke maaltijdsalade? Probeer dan snel eens deze Franse klassieker. Met deze gezonde salade ni├žoise zet je wederom een topper op tafel! Onderstaand recept is voor 2 personen.

Ingredi├źnten

  • 100 gr haricot verts
  • 2 eieren
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1/4 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 160 gr tonijn op olijfolie
  • 1 zak gemengde sla
  • 12 cherrytomaatjes
  • 50 gr zwarte olijven, optioneel

Bereiding

Start met het schoonmaken van de haricot verts. Snij de topjes eraf en halveer de boontjes. Breng de boontjes vervolgens in ruim water aan de kook en kook deze gedurende 3 minuten.

Giet de boontjes af en spoel ze af met koud water. Intussen kook je ook de eieren hard en snijd deze als ze goed zijn in 4 kwarten.

Neem voor de dressing een kommetje en roer hierin de wittewijnazijn met de mosterd door elkaar. Breng dit verder op smaak met zout en peper. Voeg hierna beetje bij beetje, al roerend, de olijfolie aan toe. Roer tot er een mooie dressing is ontstaan.

Laat het blikje tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes.

Meng in een kom de sla, tonijn, haricot verts, tomaatjes en olijven en schep het geheel even door elkaar. Schenk de dressing over de sla en garneer met de partjes ei.

Serveer de salade ni├žoise met stokbrood of ciabatta.


Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze overheerlijke Ceasar salade!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *